slapen-in-yurt-nederlands-bos.jpg

Fairtrail is voor iedereen die duurzaam wil reizen. Voor iedere avonturier die een positieve voetafdruk wil achterlaten. Voor iedereen die passie voor reizen wil combineren met passie voor het behoud van deze planeet. Fairtrail gelooft dat je deze twee passies kunt combineren. Wil je weten waarom? Stap binnen in ons paradijs van eerlijk, respectvol en duurzaam reizen. We geven per bestemming de groenste en meest planeetvriendelijke tips.

DUURZAME REISTIPS

DUURZAAM REIZEN

Fairtrail richt zich op het zo eerlijk, behoudend en respectvol mogelijk reizen. We vinden het belangrijk dat we de wereld blijven zien maar we willen de wereld ook laten zoals 'ie is en hoort te zijn.

Fairtrail biedt jou handvatten om op een duurzame manier de planeet te ontdekken. We geven je handige tips en we vertellen je over onze duurzame reizen.

Tijdens onze zelfgemaakte duurzame reizen hebben we aandacht voor de duurzaamheid van transport, eten & drinken en accommodatie's. Daarnaast vinden we respect voor culturen zeer belangrijk en hechten we veel waarde aan dierenwelzijn. Deze belangen ordenen we in Fairtrail thema's: onderwerpen waar jij als duurzame reiziger je handvatten uit kunt halen.

 
Alles over duurzaam reizen in Europa met de trein en de fiets

THEMA'S

Wij geven tips en informatie op basis van deze duurzaamheidsthema's

Long Train Ride

Duurzaam

vervoer

De groenste en meest duurzame vervoerstips op een rij: van treinroutes tot zo milieuvriendelijjk mogelijke 

roadtrips.

Forest Home

Duurzaam overnachten

Groene accommodaties over de hele wereld waar je milieuvriendelijk of zelfs klimaatneutraal overnacht.

annie-spratt-427342-unsplash.jpg

Culturen

respecteren

Duurzaam reizen betekent ook mensen en culturen respecteren en een eerlijke prijs betalen voor accommodatie, eten, drinken, vervoer en excursies.

leeuwinnen

Natuurlijk gedrag van dieren stimuleren

Excursies en activiteiten waarbij dieren hun leven kunnen leven zoals het hoort.

kruiden
Eten & drinken

Duurzaam consumeren

Hoe kun je duurzaam consumeren op reis? Waar vind je vega(n) opties en verse producten? En wat zijn de lokale lekkernijen?

Backpacker

Duurzame

uitrusting

Tips over duurzame reisgadgets: van eco-vriendelijke tassen tot plasticvrije telefoonhoesjes.

WIE IS FAIRTRAIL?

Leuk dat je geínteresseerd bent in duurzaam reizen en fairtrail.nl bezoekt. Ben je benieuwd wie er achter Fairtrail zit, wat ons doel is en waarom wij dit doen? We vertellen je graag iets meer over onszelf!

Fairtrail wij-min.JPG