top of page

Review: de duurzame kalender van Elke dag groener

Bijgewerkt op: 7 apr. 2021Ageda van Elke Dag Groener stuurde ons haar duurzame kalender. Wij waren natuurlijk wel benieuwd welke 365 tips voor een duurzamer leven zij voorschotelt en of ze aandacht heeft voor duurzaam reizen. Met deze review als resultaat.


Groene voornemens

Wij maken elk jaar groene voornemens. Met de kalender van Elke dag groener hopen we elke dag van het jaar een milieubewust stapje vooruit te zetten. Zo hou je je aandacht voor duurzaamheid het hele jaar vast. De kalender is geen scheurkalender en dat vinden we fijn. Die keuze is gemaakt om verspilling tegen te gaan en je kunt hem daarom meerdere jaren gebruiken of zoals wij van plan zijn, na een jaar aan iemand anders geven die ook groene voornemens heeft.


De bureaukalender is gedrukt op papier van PaperWise, gemaakt van landbouwafval. Super! Daarbij doet Ageda haar best de stappen eenvoudig en toepasbaar te maken. Je hoeft overigens niet rijk te zijn om een duurzamere levensstijl aan te nemen. Volgens Ageda zul je met haar tips zelfs eerder geld besparen. Voorin vind je een lijstje waarop je zelf extra tips kunt noteren. En zo ziet ie eruit:Ageda's stappen en tips voor een duurzamere levensstijl

De kalender barst van de huishoudelijke tips, gebaseerd op Ageda’s eigen ervaring en zoektocht naar duurzame alternatieven. Met haar tips kun je stap voor stap duurzamer gaan leven. Maandelijks komt er duurzame inspiratie terug over vegetarisme, veganisme, afvalvrij leven, reizen, keurmerken, het tegengaan van voedselverspilling, afval scheiden, zuinig omgaan met water, vervoer, kleding, boeken, schoonmaakmiddel, DIY beauty-producten, minimalisme, documentaires, seizoensgroenten en -fruit, wildplukken en feestjes.


Conclusie

We vinden niet alle tips even vernieuwend, maar het zijn zonder meer 365 goede tips. Het leuke is dat je of iets nieuws leert en geïnspireerd raakt, of een goed gevoel krijgt omdat je het al doet. Kortom, wij vinden het een toffe kalender met laagdrempelige, handige duurzame tips. De combinatie van inspiratie en feel good, daar houden wij wel van. De kalender is ideaal voor iemand die wat duurzamere keuzes wil maken maar niet weet waar te beginnen.

Je kunt de kalender hier bestellen voor €19,95 + €4,85 verzendkosten.

Comentarios


bottom of page