top of page

Met de European Sleeper nachttrein naar Berlijn


Foto: Florian Wehde, Unsplash

Voeg maar snel een nieuwe reis toe aan je vakantieplannen voor komend jaar, want er rijdt (weer) een nachttrein van Brussel via Amsterdam naar Berlijn! De European Sleeper maakt het oosten van Europa nu nog beter bereikbaar. Wij kunnen niet wachten om lekker een weekendje weg naar Berlijn, of een mooie treinreis maken door Oost-Europa, te boeken!


Meer weten over de European Sleeper en de reis naar Berlijn? We vertellen je alles over de European Sleeper in dit artikel.


Wij zijn blij, want met de komst van deze directe nachttreinverbinding tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn wordt het treinnetwerk van Europa, en de verbinding tussen grote Europese steden, nu nog beter. Na Londen, Parijs, Innsbruck en Zürich wordt met de komst de European Sleeper ook het oosten van Europa een stuk makkelijker bereikbaar. Vanuit België en Nederland reis je met één overstap door naar Praag of Warschau. En Parijs en Londen wordt voor reizigers vanuit Oost-Europa, met één overstap in Amsterdam of Brussel, ook super goed bereikbaar. Kom maar op met die duurzame stedentrips!


Hoe reis je met de European Sleeper nachttrein naar Berlijn?

Reizen naar Berlijn vanuit Brussel en Amsterdam doe je door simpelweg een ticket te kopen voor de European Sleeper. Of met je Interrail of Europass gebruik te maken van de nachttrein.

"De European Sleeper is een typische Interrail-trein en past ideaal in een treinrondreis door Europa. We verbinden drie grote Europese hoofdsteden met elkaar, bieden verschillende type stoelen en slaapplekken aan en, last but not least, maken het, met de ramen die je kunt openen, mogelijk om die zomerse bries vanuit de trein weer te voelen!", laat initiatiefnemer Chris Engelsman weten.


De trein rijdt drie keer per week, vertrekt vanuit Brussel en Amsterdam op maandag, woensdag en vrijdag en rijdt vanuit Berlijn op zondag, dinsdag en donderdag terug. De ambitie is er om in 2024 dagelijks te gaan rijden. Zo wordt dat weekendje Berlijn met de trein echt comfortabel!

Foodmarkt Berlijn. Foto: Markus Spiske, Unsplash

Wanneer je om 19:22 uur op de trein in Brussel opstapt, of om 22:34 uur in Amsterdam, arriveer je de volgende ochtend om 6:48 uur al in Berlijn. En ook de terugreis is ideaal: uit Berlijn vertrekt de trein om 22:56 uur en om 6:31 uur komt 'ie aan in Amsterdam. Zo kun je op woensdagavond naar Berlijn reizen en op zondagavond weer terug.


De European Sleeper maakt ook stops op tussengelegen stations. Woon je in de buurt van Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Amersfoort of Deventer? Dan stap je daar gewoon op.


Stedentrippen en treinreizen door Oost-Europa

Niet alleen een weekendje Berlijn is ideaal met de European Sleeper. Ook een stedentrip Warschau of Praag, of een treinreis door Oost-Europa, wordt een aantrekkelijke optie. De trein naar Praag vertrekt namelijk vanuit Berlijn om 7:16 uur en arriveert vervolgens om 11:35 uur. In elf uur treinen, met een goede nachtrust, reis je dus al vanuit Nederland naar Tsjechië.


In ons artikel over nachttreinen geven we nog meer opties voor mooie (nacht)treinverbindingen in Oost-Europa. Die kun je perfect combineren met de European Sleeper. Wat dacht je van een treinreis naar Slowakije of Roemenië? Om het beste uit je Europese treinreis te halen, maak je gebruik van een Interrail. We vertellen je in dit artikel alles over hoe Interrail werkt.

Met de trein door Roemenië. Foto: Paul Moran, Unsplash

Hoeveel kost een treinticket voor de nachttrein naar Berlijn?

De European Sleeper is een perfect alternatief voor het vliegtuig. Geen smoesjes meer dat reizen door de lucht sneller en goedkoper is: met deze nieuwe nachttreinverbinding reis je in één nacht door naar Berlijn. En de prijzen zijn er ook naar. Een zitplaats reserveer je al vanaf € 49, een couchette (slaapbank in een 6-persoonscoupe) vanaf € 79 en een slaapplaats in een privécoupe vanaf € 109 per persoon. Je kunt dus ook een complete coupe met je partner, gezin of vriendengroep reserveren.


Tickets voor de European Sleeper koop je hier.

European Sleeper couchette coupe reserveren
Couchette coupe in de European Sleeper

De ambities van de European Sleeper

Natuurlijk gaat zoiets moois neerzetten niet zonder slag of stoot. Tijdens het organiseren van de treinroute bleek dat de beschikbaarheid van slaaprijtuigen de grootste uitdaging was. Daarom is de verbinding tussen Berlijn, Amsterdam en Berlijn opgestart met gehuurde rijtuigen. Helemaal prima natuurlijk, maar European Sleeper rijdt het liefst met eigen rijtuigen. Om die reden wordt er nu flink geïnvesteerd in eigen rijtuigen. Rijtuigen die nog comfortabeler zijn, een moderne uitstraling hebben en meer privacy-opties aanbieden.


Voorlopig reist de European Sleeper tot Berlijn, maar de plannen zijn er om de treinrit door te trekken naar Dresden en Praag. De wens is om dit in 2024 te realiseren. We hopen dat het hen gaat lukken

Stedentrip Praag. Foto: Mike Swingunski, Unsplash

Nog kort iets over de European Sleeper

European Sleeper is een Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij die zich op slaaptreinen richt. Sinds de eerste rit op 25 mei 2023 zijn er al 10.000 treintickets verkocht. De European Sleeper is een onafhankelijke maatschappij die tot stand gekomen is met behulp van financiering door geïnteresseerden en toekomstgerichte investeerders.


Wil jij ook investeren in deze mooie treinverbinding, bijdragen aan een goed Europees treinnetwerk en co-owner worden van de European Sleeper? Investeer mee!


Bekijk hier een kort filmpje over hoe je kunt investeren en aandelen kunt kopen.


Bij ons staat een reis met de European Sleeper op de planning voor dit jaar, want wij kunnen niet wachten om met de European Sleeper naar Berlijn te gaan! Lekker struinen door de straten, koffie drinken in goede koffiebars en vintagekleding shoppen in hippe tenten. Reis jij ook mee?


Comentarios


bottom of page