top of page

Kamperen in de tuin van een local

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020Kleinschaliger kamperen dan dit bestaat niet: Met Campspace kampeer je (letterlijk!) in de tuin van een local. Omringd door bomen, tussen de koeien of midden in de stad. In combinatie met dit toffe kampeerplatform wordt op reis gaan in eigen land nóg leuker en duurzamer. Een extra pluspunt: het is een perfecte budgettrip!


Kamperen met Campspace


Je kunt in Nederland en België op heel veel plekken heel tof kamperen. Maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. Vermijd de grote (familie)campings die (vaak) onderdeel uitmaken van een keten. Koop het Groene Boekje, want daarin staan allerlei idyllische natuurkampeerterreinen: van kampeerplekken zonder voorzieningen tot campings met elektriciteit en stromend water.


Via Columbus Travel hoorden wij over het kampeerplatform Campspace. Kamperen bij de boer, in de stadstuin of in het voedselbos van een local. Het klonk als muziek in de oren. Lekker avontuurlijk, want je slaapt op een plek waar je normaal niet zou slapen. Ook lekker lokaal en duurzaam, want je bevindt je op een plek waar weinig tot geen andere reizigers te vinden zijn. En omdat je letterlijk op het erf van een local logeert, ontdek je meteen hoe het leven er in dit stukje eigen land aan toe gaat. De keuze is dan snel gemaakt: ga een weekendje kamperen in eigen land met Campspace!


Campspace is eigenlijk airbnb voor kampeerders. En dat is dus leuk voor reizigers die graag nieuwe mensen en hun levens leren kennen. Je kunt lekker op je gemak genieten van de rust en de ruimte maar als je zin hebt staan de hosts ook open voor een praatje. Sommigen leiden je zelfs met plezier rond over hun erf. En dan blijkt opeens je je leven misschien wel radicaal wilt omgooien door al die toffe inzichten die je op doet.


Eline koos er voor om naar een Campspace in Drenthe te gaan. Al een tijdje trok het haar om deze provincie te bezoeken. Het was een plek waar ze al jaren niet geweest was. Ze had zin om over de hei te hiken, in een dorp te slapen waar weinig mensen wonen en hunebedden te zien. Op de website van Campspace zag ze ook nog eens super toffe kampeerplekken, onder andere in de tuin van Jaenet in Ekehaar. Benieuwd naar haar avontuur? Binnenkort post ze haar verhaal.


Liefde voor kamperen - in eigen land!


Na een nacht in een yurt en een designhut vond Eline het tijd voor het echte kampeerwerk. Back to basic in een simpele tent met enkel en alleen een campingkooktoestel, een vuurkorf, een luchtbed met slaapzakken, een tandenborstel en een kleed om op te zitten. Even helemaal niets anders dan bezig zijn met wat er op dat moment om je heen gebeurt en nodig is. Leven in het nu. Geen afleiding van telefoons en computers, geen geluidsoverlast van buren en niemand die je stoort. Koken met één gaspitje, thee, wijn en water uit hetzelfde glas drinken en 24/7 op de grond zitten. Hmmm, heerlijk dat simpele leven. Wij houden er van!


Kamperen vinden we geweldig. Lekker buiten ravotten, alleen maar de belangrijkste dingen en mensen om je heen hebben en midden in de natuur zijn. Kamperen dwingt je om buiten te zijn, wat voor weer het ook is. Wij gaan het leven en deze mooie planeet altijd extra waarderen. Het lijkt wel alsof je weer tot rust komt en opeens beseft wat je écht belangrijk vindt.


Om dit gevoel te ervaren, en om dus te kamperen, hoef je helemaal niet lang vrij te nemen of ver weg te gaan. In Nederland en België zijn tal van prachtige plekken om met je tentje of camper te staan. De meeste plekken bereik je binnen drie uur en dat is ideaal wanneer je een kampeeravontuur van twee nachten hebt. Bovendien zijn er super veel verschillende regio’s in Nederland en België. Wat dacht je van de waddeneilanden, het platteland van Noord-Nederland, de bossen in het oosten, de kustlijn in het westen en de heuvels in Nederlands en Belgisch Limburg?


Een van de lekkerste momenten van kamperen is dat je in je tentje ligt en de natuur om je heen hoort leven. Je hoort geknisper van dieren, je hoort de wind of de regen en 's ochtends schijnt de zon heerlijk naar binnen. Dichter bij de natuur kom je niet. En met Campspace kom je dus ook nog eens super dichtbij de werkelijke wereld van je vakantiebestemming!
Comments


bottom of page