top of page

5 duurzame reisgadgets die wij fijn vinden


Heb jij al een reis op de planning staan in 2024? Ga in het nieuwe jaar duurzaam op pad en vul je koffer of backpack met duurzame reisgadgets. In dit blog vind je vijf reisgadgets die wij zelf graag in onze tassen stoppen!


Vijf handige én duurzame reisgadgets


1. Een elektrische tandenborstel

In het kader van ' no waste' is dit een ultieme duurzame reisgadget: de elektrische tandenborstel! En dan de Boombrush in het bijzonder. Volgens de fabrikant gaat dit apparaat drie maanden zonder opladen mee. Wel zo handig wanneer je een meerdaagse tocht door de jungle of bossen maakt. Extra leuk aan deze tandenborstel is dat je om de acht weken een zakje met nieuwe schone borstels en tandpasta in je brievenbus krijgt. De oude borstels kun je in het zakje retourneren; die recyclet Boombrush vervolgens weer.


2 Powerbank of oplader op zonne-energie

Best frustrerend als de batterij van je camera, mobiel of koptelefoon leeg blijkt te zijn, en al helemaal wanneer er geen stopcontact in de buurt is. Met een powerbank of oplader die op zonne-energie werkt, heb je geen stroom meer nodig. Compact, draagbaar en aangedreven door de kracht van de zon, deze gadget zorgt ervoor dat je altijd en overal je elektronische apparaten kunt opladen. De Biione Solar Power Bank is één van de best beoordeelde zonne-energie powerbanken op Bol.com. 


Extra fan zijn wij van de WakaWaka producten. Deze sociale onderneming ontwikkelde mede dankzij crowdfunding een zaklamp die op zonne-energie werkt. Inmiddels bieden ze ook powerbanks met een zaklamp aan. Een deel van de inkomsten van WakaWaka besteedt het bedrijf aan lichtvoorzieningen in arme landen en gebieden.


3 Reisbestekset

Soms is het heel verleidelijk, of gewoon noodzakelijk, om onderweg iets te eten te kopen. Inclusief wegwerpvork, -lepel en -mes. Daar zat je dan weer niet op te wachten. Wanneer je je eigen reisbestekset mee hebt, kun je die plastic dingen lekker laten liggen. Het is ook nog eens hygiënischer én leuker om met je eigen bestekset te eten. Vooral wanneer het een bamboe variant is, zoals deze Point Virgule bestekset van de Vrijbuiter.


4 Duurzame rugzak

Een duurzame rugzak is een onmisbare metgezel voor elke reiziger. En dan het liefst eentje gemaakt van gerecyclede materialen en ontworpen met aandacht voor het milieu en dierenwelzijn. Wij zijn fan van de rugzakken van het Duitse merk Got Bag. Deze rugzakken zijn waterdicht en gemaakt van plastic afkomstig uit de oceaan. Ze zien er ook nog eens mega leuk uit!


5 Plasticvrije shampoo en zeep

Je vindt ze tegenwoordig in iedere supermarkt en drogisterij, en ook de bekendere merken maken hun producten in deze milieuvriendelijkere variant: de shampoo- en soapbars. Handige blokken, die je in een washandje of een daarvoor bestemd bakje bewaart, en kilo's plasticafval voorkomen. Het zorgt ook nog eens voor extra ruimte in je toilettas.


Onze favoriete bars zijn van Helemaal Shea. Dit Noord-Hollandse bedrijfje maakt naast shampoo en bodywash ook andere plasticvrije producten voor in de badkamer.Bonus tip: de hervulbare fles

Inmiddels is een hervulbare fles het boegbeeld van duurzaam reizen. Daarom vonden we 'm voor ons top 5 - lijstje te cliché, maar wel het noemen waard. Want hoe fijn is het om geen plastic flesjes meer te hoeven kopen en gewoon water uit de kraan te drinken? In veel landen ter wereld is dat mogelijk. We schreven er over in dit artikel.


Wordt het lastig en reis je met de auto? Koop dan een grote watertank van 5 of 10 liter en vul je waterfles met water uit de tank. Of nog beter: koop een fles met een waterzuiveringssysteem, zoals de lifestraw bottle.


De foto's in dit artikel zijn afkomstig van Unsplash.com

Comments


bottom of page