top of page

Diner with a view: slapen én dineren in de nachttrein

Bijgewerkt op: 27 mei


Reizen terwijl je slaapt. Dat klinkt toch letterlijk als een droom? Daarom zijn wij fan van reizen met de nachttrein. Eline reist vanavond met de European Sleeper naar Praag. Na een reis van ongeveer 12 uur, waarvan de trein in de ochtenduren door, naar verwachting, indrukwekkend landschap rijdt, komt ze aan in Praag. Beter kan niet!


Of toch wel? Vanaf de herfst van 2024 voegt de European Sleeper een restaurantwagon toe aan het treinstel! Lekker eten terwijl je door het Europese landschap scheurt. Klinkt goed.


Lekker eten in de nachttrein

De European Sleeper is een comfortabele nachttrein. Ze bieden naast zitplaatsen ook 6-persoonscouchettes (coupes waar je kunt zitten en slapen) en privé-slaapcoupes aan. Ben je met je gezin, dan is zo'n couchette ideaal. Ben je met z'n tweeën, dan biedt de privé-slaapcoupe uitkomst. Heb je een klein budget, dan zijn de zitplaatsen een optie.


Naast slapen wil je ook eten in de trein. De European Sleeper lanceert in de herfst van 2024 een restaurantwagon. Vanaf dan kun je als reiziger ook genieten van fijn diner waarbij je gerechten kunt kiezen van een gevarieerd menu, bestaande uit lokale en seizoensgebonden producten. Dit is pas echt dineren met een view, want ondertussen reis je lekker door het Europese landschap.


Comfortabele reiservaringen

Je kunt op verschillende manieren reizen: low budget, slow, luxe, comfortabel, noem maar op. Een rijdend restaurant sluit goed aan bij de groeiende vraag naar hoogwaardige voorzieningen. Wij houden van langzaam reizen, van avontuur en van nieuwe dingen zien. Maar we willen ons ook fit en goed voelen. Reizen met de trein sluit daar bij aan, want het is prettig om bewegingsruimte te hebben tijdens een lange afstandsreis. Maar een restaurant aan boord, maakt alles nog comfortabeler!


"De restauratiewagon zal niet alleen een plaats zijn om te dineren, maar ook een sociale ontmoetingsplek waar reizigers samen kunnen komen, ervaringen kunnen delen en nieuwe contacten kunnen leggen. Het is een innovatieve stap die bijdraagt aan de heropleving van de romantiek en charme van reizen per nachttrein", laat het team van European Sleeper zelf weten.


Toekomstplannen van de European Sleeper

Naast de restauratiewagon, werkt European Sleeper ook aan de introductie van nieuwe routes, waaronder de langverwachte nachttrein tussen Amsterdam, Brussel en Barcelona. Wij zijn blij met de ambitieuze visie om het netwerk van nachttreinen door heel Europa te creëren, waardoor reizen per trein een aantrekkelijk alternatief wordt voor andere vormen van vervoer.


Met de nachttrein naar Oost-Europa

Wil jij ook met de nachttrein richting Oost-Europa reizen? In ons artikel over 'met de nachttrein naar Berlijn' lees je er meer over. Binnenkort kun je ook lezen over de nachttrein naar Praag.


Wil je meer informatie over de European Sleeper of tickets boeken? Bezoek de website van European Sleeper.


Wist je dat het nu nog makkelijker is om treintickets voor je reis door Europa te boeken? Dat kan via de trein-vergelijkingswebsite trainline.com. In dit artikel vertellen we je er meer over. Ook de European Sleeper treintickets boek je binnenkort via dit platform.

Comments


bottom of page