top of page

Duurzame reisinitiatieven bij de ASN Bank Wereldprijs 2020Er hebben zich in 2020 weer heel wat toffe bedrijven ingeschreven voor de ASN Bank Wereldprijs. Dertig daarvan zijn inmiddels kanshebber om de nummer 1 te worden. Wij vinden het te zonde om de rest te vergeten. Daarom zetten wij onze favorieten (die uiteraard reisgerelateerd en helemaal Fairtrail-proof zijn) op een rijtje!


Onze favoriete reisinitiatieven van de ASN Bank Wereldprijs 2020


Avontuur Dichtbij

Avontuur Dichtbij is een online reisorganisatie die korte en waardevolle micro-avonturen aanbiedt. Dit zijn avonturen van twee tot zeven dagen lang waarbij je bijzondere belevenissen op doet zonder ver te reizen. De bestemmingen liggen op maximaal zes uur rijden van Utrecht en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Verwacht reisavonturen in Nederland, Belgie, Duitsland, Luxemburg en Engeland.


Wist je dat?! Fairtrail draagt ook bij aan Avontuur Dichtbij! Kijk op de website om te zien welke reisarrangementen wij voorstellen.


CarbonCancel

CO2-calculators voor je hele leven, die lijken altijd moeilijk te vinden. Daar maakt CarbonCancel een einde aan. Zij ontwikkelden een calculator waarmee je de uitstoot van je hele leven kunt berekenen. Is de uitslag van je uitstoot bekend? Dan kun je meteen je uitstoot compenseren. En je krijgt tips over hoe je je uitstoot vermindert.


Evan

Binnenkort gaan wij er zelf van proeven: een elektrische versie van een cool Volkswagen camperbusje. Evan bouwt nostalgische campervans om naar volledig elektrische voertuigen. Ze verhuren de campers via hun eigen platform en via GoBoony (een airbnb voor campers). Als je met Evan op pad gaat, krijg je een laadpas mee van groene energieleveranciers en een lijst met tips en tricks over hoe elektrisch rijden werkt.


Lees op Fairtrail meer over duurzame campers huren.


Travelicious De 19-jarige Mila kwam met een briljant idee: plasticvrije reiskits ontwikkelen! Wegwerpplastic zorgt namelijk voor 40% van alle plastic afval op de wereld. Daarom kun je op haar website Travelicious vanaf 15 euro een duurzame reiskit samenstellen met plasticvrije producten: van bamboe tandenborstels tot shamboo- en bodybars.


Travelicious focust zich, naast op reizigers, ook op hotels. Veel hotelkamers (zonder Green Key label) hebben shampooflesjes en bodywash in plastic verpakkingen staan. Travelicious levert daarom ook reiskits aan de hotelbranche. Accommodaties kunnen zo’n reiskit bestellen op de website van Plasticvrij Hotel.


Low Carbon Travels

De reisorganisatie Low Carbon Travels is een reisorganisatie naar ons hart. Ze willen reizigers bewust maken van de veel te grote bijdrage die vliegvakanties binnen Europa leveren aan de opwarming van de aarde. Daarom hebben zij CO2-neutrale Train&Drives ontwikkeld: reisarrangementen waarbij je met de trein vanuit Nederland of België naar Italië reist en waar op het eindstation een elektrische auto voor je klaarstaat.


Duurzaam reizen naar Italië is een makkie! Binnen een dag bereik je Milaan, Venetië, Bologna, Florence, Perugia en Rome. Als je verder naar het zuiden wil, gebruik je de nachttreinen. Low Carbon Travels zorgt er voor dat je de uithoeken, waar geen treinstations zijn, bereikt met je elektrische auto. En dat je ook nog eens logeert bij accommodaties waar oplaadpalen zijn. Top geregeld!


Travelfair Over treinen gesproken: Travelfair is een reisplatform waar je treintickets zoekt en met elkaar vergelijkt op basis van route en vertrektijden. Een overzichtelijke website waar je kunt checken hoe en wanneer je trein naar je eindbestemming rijdt. Maar ook om te kijken hoe duur je treinticket is. Zo wordt het echt makkelijk om je treinticket online te boeken. Travelfair is helemaal Fairtrail-proof: ze willen, net als wij, reizigers bewuster laten worden van de impact van hun reisgedrag. Daarnaast laten zij ook zien hoe leuk en comfortabel reizen met de trein is.


MOYU Al die reisavonturen en kleine geluksmomentjes wil je onthouden. Daarom schrijven wij die altijd op. Houd jij er ook van? Doe het op de duurzame manier en kies voor een notitieboek van MOYU. Vergeet de single use papier schriften en kies voor een boomvrij schrijfproduct.

De schriften en notitieboeken van MOYU worden van duurzaam geproduceerd steenafval gemaakt. Ze zijn herschrijfbaar waardoor ze jaren meegaan. Bij de ontwikkeling van het product wordt er, ten opzichte van pulp-papier, 67% minder CO2 uitgestoten, geen water gebruikt en 85% energie bespaard. Daarnaast wordt er geen boom aangeraakt. MOYU plant zelfs per aangeschaft product een boom in samenwerking met Trees for Kenya.


Wat is de ASN Bank Wereldprijs?

Al dertien jaar op rij deelt de ASN Bank de ASN Bank Wereldprijs uit. Een wereldprijs waarmee de winnaar goede klap geld krijgt om zijn of haar bedrijf een boost te geven. Naast deze geldprijs krijgt zowel de winnaar als de overige deelnemers tijdens het traject volop training, coaching en publiciteit. Voor heel veel ondernemers is de ASN Bank Wereldprijs een succesvolle springplank geweest.


Vorig jaar won het Nederlandse theebedrijf Ptthee de wereldprijs. Zij maken kruidenthee van Nederlandse kruiden die bijdragen aan de biodiversiteit van het land. Aanrader!


Komentáře


bottom of page