top of page

Eco-sexy slapen bij Conscious Hotels in Amsterdam

Bijgewerkt op: 26 nov. 2020Corona en reizen gaan niet goed samen en dat is slecht voor de reis- en horecabranche. Gelukkig komen veel hotels met creatieve oplossingen, zo ook het 'eco-sexy' Conscious Hotels in Amsterdam. Eline vertrok voor één nachtje op de fiets naar het Westerpark om samen met haar zus in een WOW-kamer te logeren. Daar genoten ze een dag lang van een heerlijk staycation-arrangement. Benieuwd naar dit eco hotel en hoe jij ook op een verantwoorde manier tijdens corona vakantie kunt vieren én de hotelerie kunt steunen? Lees verder!


Dit is Conscious Hotels en hierom zijn ze eco-sexy

Conscious Hotels is een duurzame hotelketen met vier vestigingen in Amsterdam. De hotels zien er allemaal stijlvol en hip uit en de materialen die je in de lobby en kamers terugvindt zijn gerecycled, tweedehands of duurzaam gemaakt.


De restaurants van Conscious, waar je je ontbijtje, lunch en ook je diner nuttigt, maken alleen gebruik van lokale en biologische producten. Verder worden de kamers schoongemaakt met biologische schoonmaakmiddelen en is de energie afkomstig van de wind en de zon.


Ten slotte vermijdt Conscious Hotels mono-verpakkingen, scheiden ze afval en verkopen ze in hun shop plasticvrije producten, zoals bamboe tandenborstels. Deze duurzame keuzes in combinatie met de hippe stijl en inrichting van de hotels en restaurants noemt Conscious Eco-Sexy. En daar kunnen wij ons in vinden!


Hier lees je meer over de duurzame keuzes die Conscious maakt.


Op mini-vakantie in eigen land (of zelfs stad!)

Fairtrail houdt van vakanties in eigen land. Net zo veel als reizen verder weg. Maar in tijden van corona is er niet veel keuze. Gelukkig wel in eigen woonplaats! Eline vertelt vol enthousiasme hoe haar mini-vakantie in Conscious Hotels beviel:


"De mini-vakantie begon meteen toen ik de voordeur achter mij dichttrok en op mijn fiets sprong om naar de andere kant van de stad te fietsen. Daar stond mijn zus me op te wachten. Na het inchecken op een iPad kregen we ons pasje en liepen we naar onze kamer op de eerste verdieping toe. Bij binnenkomst werden we meteen blij, want wat zag het er vet uit!


Het hoge plafond en het twee meter brede kingsize bed combineerde mega tof bij de hangende zwarte lampen en de muur van hout. Na een korte inspectie in de kamer, openden we de deur naar de badkamer. Daar werd ons enthousiasme nog groter, want we zagen een heerlijk bad, een mooie douche en twee toffe wastafels staan!


Na een wandeling door het Westerpark en een lekkere douche genomen te hebben, was het tijd voor ons hoogtepunt: het driegangendiner! En dit diner werd op onze kamer geserveerd. Daar zaten we dan. De bediende legde op sjieke wijze uit wat er op ons bord lag, onze wijnglazen werden voorzien van een laagje biologische rosé en ondertussen zaten wij in onze pyjamabroeken, lekkere truien en fluffy sokken te watertanden. Zelfgekozen muziekje op: laat het diner maar komen!


Twee uur later zaten de drie gangen achter onze kiezen. Tijd om uit te buiken in het bad. We lieten het bad vollopen met warm water en een bruisbal en smeerden onze gezichten in met een ontspannen mud-masker. Nagels in de lak, ogen dicht en genieten maar!


Die flatscreen lonkte ook al de hele avond naar ons. Na het badderen doken we ons bed in met een bak chips (die ging er al weer in) en zapten we langs de zenders totdat we een leuke film op het scherm zagen verschijnen. Wat een heerlijke relaxte avond is dit! Niets moet, alles mag.


De tijd tikte door. We waren zo lekker aan het relaxen. Om 'n uur of één besloten we de ogen te sluiten en te genieten van de ruimte die we in bed hadden. Welterusten! Acht uur later ging onze wekker. Even een boek lezen en vervolgens aankleden. Er stond ons een lekker biologisch ontbijtje te wachten. Deze werd wel in het restaurant van Bar Kantoor (het bijbehorende restaurant) geserveerd.


Met mondkapje op werden we tussen de tafels heen geslingerd en op een aantal vrije plekken gewezen. We kozen voor een leuke plek aan een hoge tafel bij het raam. De bediende zette twee koppen Fairtrade Moyee koffie op tafel. Niet veel later voegde hij daar twee rijk gevulde dienbladen aan toe. Hmmm smullen maar!


We waren helemaal in de wolken na ons verblijf. Opgeladen en blij verlieten we onze kamer. Maar ook een beetje treurig want het was hier zo fijn. Snel maar weer zo'n nacht boeken, dachten we. En dan misschien in één van de andere vestigingen van Conscious Hotels. Tot snel!"


Ook op staycation in Conscious Hotels?

We kunnen ons voorstellen dat je enthousiast geworden bent! Conscious biedt diverse staycation-arrangementen aan. Je kunt bijvoorbeeld ook het driegangendiner in Bar Kantoor verorberen en slapen in Conscious Hotel Westerpark. Slaap je in Conscious Hotel Zuid - The Tire Station, dan eet je drie gangen bij Café Moer. De arrangementen kosten €85 voor twee personen.


Veel plezier alvast als je gaat en laat ons weten hoe je het vond!


Comments


bottom of page