top of page

8x duurzame zonnebrand die oceaanvriendelijk én dierproefvrij zijn

Bijgewerkt op: 11 jun. 2023


Duurzame zonnebrandmerken op een rij

De zon straalt weer heerlijk aan de hemel en daarom is het hoog tijd om zonnebrand te kopen en je in te smeren. Als bewuste reiziger wil je dat natuurlijk doen met een product dat zowel je huid als de planeet beschermt en/of niet beschadigt. In dit artikel delen we acht duurzame zonnebrandmerken die vriendelijk zijn voor de oceaan én niet op dieren zijn getest. Smeren zonder schuldgevoel!


Zonnebrand die niet op dieren is getest

Zoals verwacht testen veel conventionele zonnebrandmerken nog steeds hun producten op dieren, wat onnodig leed veroorzaakt. Maar gelukkig zijn er een heleboel merken die zich inzetten voor dierproefvrije producten en op ethische wijze ingrediënten selecteren en testen.


Deze dierproefvrije zonnebrandproducten bevatten hoogwaardige ingrediënten die zowel effectief zijn voor jouw huid als vriendelijk voor dieren en oceanen. Kies je deze producten, dan draag je bij aan een wereld waar dieren niet hoeven te lijden voor onze schoonheids- en verzorgingsproducten. We zo eerlijk als je het ons vraagt.


Duurzame zonnebrand die ook vriendelijk is voor de oceaan

Waarom oceaanvriendelijke zonnebrand?

Veel traditionele zonnebrandproducten bevatten chemicaliën die schadelijk zijn voor het ecosysteem in, op en onder water. Wanneer we zwemmen in de oceaan, spoelen deze chemicaliën van onze huid af en tasten ze koraalriffen en andere zeedieren aan. Oxybenzone en octinoxaat zijn bijvoorbeeld twee ingrediënten die je vaak aantreft in conventionele zonnebrandproducten en schadelijk zijn voor koraalriffen.


Gelukkig zijn er steeds meer merken die oceaanvriendelijke alternatieven ontwikkelen. Deze zonnebrandcrèmes zijn vrij van chemische stoffen die schadelijk zijn voor het maritieme leven. Ondertussen beschermen ze je huid gewoon effectief tegen de zon!


De acht favoriete duurzame zonnebrandmerken van Fairtrail

Acht duurzame zonnebrandmerken

We selecteerden acht merken die zich inzetten voor duurzaamheid. Deze zonnebrandmerken maken gebruik van natuurlijke en/of biologische ingrediënten en zijn dierproefvrij en vriendelijk voor alles wat in de oceaan leeft.


Extra handig: je kunt deze zonnebrandcrèmes gewoon in Nederland kopen. Bijvoorbeeld bij Holland & Barret, via de Online Drogist of via bol.com


Duurzaam zonnebrandmerk 1: Naïf Care

Naïf Care is onze favoriet. Dit Nederlandse merk richt zich op natuurlijke en milieuvriendelijke verzorgingsproducten, waaronder babyproducten en zonnebrandcrème. Hun zonnebrandproducten zijn vrij van schadelijke chemicaliën, minerale oliën en microplastics. Ze maken gebruik van natuurlijke ingrediënten en hebben een verpakking die gedeeltelijk gerecycled plastic bevat. En hun vormgeving en logo is amazing.


Koop Naïf Zonnebrandcreme hier:
Duurzaam zonnebrandmerk 2: Lovea

Lovea is een Frans merk en produceert biologische en minerale zonnebrandproducten. Ze gebruiken natuurlijke minerale filters zoals zinkoxide om de huid te beschermen tegen de zon. Hun producten zijn vrij van schadelijke chemicaliën, nanopartikels en oxybenzone. Lovea is ook dierproefvrij en streeft naar duurzame productieprocessen.


Koop Lovea zonnebrand hier:

Duurzaam zonnebrandmerk 3: Sol de Ibiza

Het Spaanse Sol de Ibiza maakt biologische en plasticvrije zonnebrandproducten. Hun zonnebrandcrèmes bestaan uit natuurlijke en biologische ingrediënten, zonder het gebruik van chemische filters of synthetische toevoegingen. Bovendien zijn hun verpakkingen gemaakt van recyclebaar aluminium.


Koop Sol de Ibiza zonnebrand hier:
Duurzaam zonnebrandmerk 4: SMPL

Nog een mooi en leuk Nederlands merk: SMPL richt zich op natuurlijke en minimalistische huidverzorging, waaronder zonnebrandproducten. Hun zonnebrandcrème bevat biologische ingrediënten en natuurlijke minerale filters om de huid te beschermen tegen de zon. De producten van SMPL zijn vrij van schadelijke chemicaliën en worden verpakt in recyclebare materialen.


Koop SMPL zonnebrand hier:

Duurzaam zonnebrandmerk 5: Lavera

Lavera is een Duits merk dat biologische en natuurlijke cosmetica produceert, waaronder zonnebrandproducten. Ze gebruiken biologische ingrediënten en natuurlijke filters om een effectieve bescherming tegen de zon te bieden. Lavera is gecertificeerd door verschillende duurzaamheidsstandaarden en vermijdt het gebruik van synthetische ingrediënten en dierproeven.


Koop Lavera zonnebrand hier:
Duurzaam zonnebrandmerk 6: Derma Eco

Het Deense Derma Eco richt zich op biologische, hypoallergene en milieuvriendelijke huidverzorgingsproducten. Hun zonnebrandcrèmes zijn vrij van parfum, parabenen en kleurstoffen. Ze maken gebruik van natuurlijke ingrediënten en biologische filters om de huid te beschermen tegen de zon. Derma Eco is ook gecertificeerd door Ecocert en Asthma-Allergy Denmark.


Koop Derma Eco zonnebrand hier:
Duurzaam zonnebrandmerk 7: Attitude

Attitude is een Canadees merk dat zich inzet voor het creëren van veilige en duurzame persoonlijke verzorgingsproducten. Hun zonnebrandproducten zijn veganistisch, hypoallergeen en vrij van chemische filters zoals oxybenzone. Ze maken gebruik van mineralen zoals zinkoxide om de huid te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. Attitude is ook PETA-gecertificeerd en CO2-neutraal.


Koop Attitude zonnebrand hier:

Duurzaam zonnebrandmerk 8: Alphanova Sun

Het Franse merk Alphanova Sun ontwikkelt biologische, natuurlijke en ecologische zonnebrandproducten. Hun zonnebrandcrèmes zijn gemaakt van biologische ingrediënten en minerale filters, zoals titaniumdioxide en zinkoxide. Ze vermijden het gebruik van synthetische parfums, nanodeeltjes en chemische filters. Alphanova Sun is ook dierproefvrij en draagt het Ecocert-keurmerk.


Koop Alphanova Sun hier:


Als bewuste reizigers vinden we het belangrijk om op een verantwoorde manier genieten. En daar hoort dierproefvrije, duurzame en oceaanvriendelijke zonnebrand zeker bij. Ken jij nog een mooi merk waarmee je met een gerust hart kunt insmeren, en dat niet in dit rijtje staat? Laat het ons weten!


Comments


bottom of page