top of page

Voordelig met de trein in Europa


Afgelopen zomer gebeurde er op treingebied baanbrekende dingen. Duitsland stelde onbeperkt reizen voor een prikkie in en ook in andere landen werd treinreizen voordeliger. In dit blog hebben wij alle tips over voordelig reizen met de trein in Europa op een rij gezet. En we tippen je meteen de meest interessante deals. Lees verder!


Goedkoop reizen met de trein in Duitsland 9 euro

Duitsland: reizen met de trein voor 9 euro

In Duitsland geldt de meest actuele én besproken voordelige treinreismaatregel: Sinds begin juli reis je daar voor 9 euro een maand onbeperkt lang met regionale treinen. Alles om de hoge energiekosten te compenseren en om het treinreizen te stimuleren. Hierdoor zijn de treinen wel drukker en vallen er wat meer treinen uit, maar voor reizigers met geduld, een krap budget of een hart voor het milieu is deze actie fantastisch. Hier lees je meer over de 9 euro treintickets.


Luxemburg: Sinds 2020 gratis met de trein

In Luxemburg kun je al sinds 2020 gratis met de trein reizen. Onder de campagne #freemobility reizen locals én toeristen zonder kosten met het openbaar vervoer. Een goede inspiratiebron en motivator voor andere Europese landen. Ook al is Luxemburg een klein land, een treinreis door dit groene heuvelachtig gebied is niet verkeerd. Al helemaal niet wanneer het gratis is.


Spanje: Gratis reizen met de trein bij korte ritten

Ook Spanje is om en ziet in dat het anders moet. Daarom bieden zij vanaf september t/m eind december gratis treintickets aan voor regionale treinen. Om precies te zijn gaat het om de abonos de cercanías, rodalies en media distancia treinen. Oftewel de abonnees, de meerritten kaarten en voor de korte en middellange afstandstreinen, verzorgd door de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. De korting is niet van toepassing op de lange afstandsritten en hogesnelheidstreinen. Klik hier voor meer informatie over deze Spaanse actie.


Voordelig met de trein naar Frankrijk en Spanje

Gelukkig is de luchtvaartmaatschappij niet de enige vervoersbranche waar er met goedkope prijzen gestrooid wordt. Op treinvlak is daar namelijk Ouigo voor. Deze treinmaatschappij biedt spotgoedkope treintickets. Zo reis je al voor € 32 retour van Lille Flandres naar de Côte d'Azur, zoals naar Marseille. Ook naar Spanje reizen met Ouigo is mogelijk. Een enkeltje Valencia vanuit Noord-Spanje is er al vanaf € 9.


Voordelige treinreizen via TUI

Nu steeds meer reisorganisaties inzien dat volop vliegen niet meer kan (thank God!), worden er steeds meer treinreizen aangeboden. Ook door populaire touroperators, zoals TUI. Zo kun je met TUI op treinstedentrip naar bijvoorbeeld Praag, Venetië en Kopenhagen. De reizen zijn, naast het treinticket, inclusief hotelovernachtingen.


Onze favoriet: reizen met de Interrail

Een treinticket dat altijd voordeliger uitvalt, of het nou zomer, 2022 of wat dan ook is, is het Interrail treinticket. Wij zijn fan. Geregeld hebben ze aanbiedingen, waarbij je bijvoorbeeld passen met 20% korting kunt kopen. Zonder korting ben je ook nog steeds goedkoper uit dan wanneer je zelf allemaal losse tickets gaat boeken. Bovendien is het een stuk flexibeler. Met de Interrail kun je gaan en staan waar je wilt. Meer weten? Lees ons artikel over de Interrail.

Comments


bottom of page